Total Body Scan

Waarom een MRI scan?

Een MRI scan valt aan te bevelen om, in geval van klachten, een diagnose te stellen. Met een MRI-scan kan over het algemeen een betere diagnose gesteld worden dan met bijvoorbeeld een röntgenfoto.Snelle diagnose bij gerichte klachten

Lees alles over de meestvoorkomende klachten en ontdek hoe een MRI scan voor een snelle diagnose kan zorgen:

De voordelen van een MRI scan

Een MRI-scan brengt namelijk delen van het gewricht in beeld die een röntgenfoto of een kijkoperatie niet laten zien. Dus niet alleen bot, maar ook beenmerg, kraakbeen, spieren, pezen en vetweefsel. De scanner kijkt overal dwars doorheen. Hierdoor is het gebied waar de klachten vandaan komen goed in kaart te brengen. Bovendien is het resultaat onmiddellijk zichtbaar en is een diagnose vrijwel direct te stellen. De beelden zijn eenvoudig te printen en op een cd-rom vast te leggen.

Voor wie?

Een gerichte MRI scan wordt geadviseerd bij mensen die gerichte klachten hebben in bijvoorbeeld hoofd, nek, rug of gewrichten. Omdat een MRI-scan meer informatie biedt dan een röntgenfoto of kijkoperatie is het onderzoek zeer geschikt als vervolgonderzoek, bijvoorbeeld indien er op een röntgenfoto geen zichtbare reden voor de klachten was. Het ondergaan van een MRI-scan is niet aan leeftijd gebonden.


Heeft u zelf een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of ontvang ons informatiepakket.