Hersentumor

Een tumor in de hersenen, goedaardig of kwaadaardig, is altijd ernstig. Omdat de schedel niet uit kan zetten zal elke tumor op een gegeven moment op de hersenen gaan drukken, met alle kwalijke gevolgen van dien. Als de druk groot wordt kun je te maken krijgen met hoofdpijnen. De aanvallen van hoofdpijn gaan meestal gepaard met misselijkheid en braken. Ook kan er sprake zijn van wazig of dubbel zien.

Symptomen van een hersentumor

Andere symptomen die op kunnen treden zijn: zwakte aan een kant van het lichaam, algemene labiliteit, verlies van reuk, epileptische aanvallen, geheugenverlies of zelfs een opvallende verandering van persoonlijkheid.
Als een hersentumor niet geheel door middel van een operatie verwijderd kan worden, bijvoorbeeld omdat het geheel verwijderen te veel schade aan zou richten, kan de tumor ook bestraald worden. Hierdoor is het mogelijk de tumor in omvang te verkleinen.


Gerelateerde MRI scans

Een mri scan van het hoofd kan duidelijkheid geven over klachten als hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn. Tevens geeft het inzicht in de situatie van uw schedel en hersenen.